Dependenta de calculator

Multi tineri, unii chiar si de varsta mea, sunt absolut dependenti de calculator. Ei prefera sa piarda minute, ore, zile, saptamani, chiar luni, in fata calculatorului in schimbul unei distractii cu prietenii, plimbarii pe afara sau orice activitate normala. Ei stau cu ochii in calculator chiar daca afara este galagie, galagie produsa de copii normali. Ar prefera mai bine sa cumpere un geam termopan sa nu-i mai auda decat sa iasa afara.

Pe langa faptul ca iti poti strica ochii si creierul nu mai functioneaza asa cum trebuie, iti poti strica si coloana daca stai foarte mult in fata unui calculator fara vreun corset pentru coloana.

Dependenta este o boala, cel putin asa o vad eu. Este o boala la nivel psihic, dar in timp se poate transforma si o boala la nivel fizic. Nu poti sa stai numai in fata calculatorului, asta daca esti normal si esti capabil sa gandesti ce e bine si ce nu pentru sanatatea ta. Astfel, muschii isi iau si ei concediu si aceasta pauza a lor se tot prelungeste. Sunt persoane care stau efectiv toata ziua la PC, de cand se trezesc pana tarziu in noapte. Asta fara sa iasa afara sau nici macar sa se spele. Cand incerci sa-i scoti din fata computer-ului devin agresivi si nervosi. Nu cunosc un astfel de exemplu dar am auzit cate ceva si despre astfel de oameni.

Daca intrebati o astfel de persoana, o sa-ti traga niste jaluzele in fata sau orice sa scape de tine, ei nu recunosc nici in ruptul capului ca sunt dependenti, iar daca recunosc, spun mereu ca se pot lasa din a mai face acest lucru, chiar daca si ei sunt constienti ca a devenit o boala.

Este trist cand te gandesti ca altii isi pierd copilaria in fata calculatorului. Cand ne gandim ca parintii nostri si chiar unii dintre noi (ma pot include si eu aici) au trait momente frumoase, momente care pot fi povestite cu bucurie, iar altii traiesc doar online, este trist, foarte trist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *