masajul Tui Na

Tui na este unul dintre cele mai vechi masaje traditionale asiatice. Exista izvoare istorice care atesta practicarea acestuia inca de acum patru milenii. Evident, de-a lungul timpului a suferit numeroase modificari insa esenta acestuia a ramas. Nu este un masaj usor de realizat de oricine pentru ca e unul complex. Aduna la un loc in jur de 300 de tehnici de masaj asiatice si europene, dar si tehnici de osteopatie.

Specificul acestuia, fata de multe alte masaje, este ca pune accentul pe mobilizarea energiilor catre punctele reflexogene. In felul acesta sunt eliminate blocajele meridianelor energetice si sunt echilibrate functiile organismului. Nu este un concept nou, existand multe alte masaje asiatice care urmaresc acelasi scop, numai ca acesta este atins oarecum intr-un mod diferit.

E important de spus ca masajul tui na nu este indicat tuturor persoanelor. Cele care au probleme, precum varicele sau fracturile, ar trebui sa se fereasca de acest tip de masaj pentru a nu isi inrautatii starea de sanatate.

Cei care nu au astfel de probleme si il practica vor observa o serie de beneficii in functie de tehnicile aplicate de terapeut. Dintre beneficii putem aminti imbunatatirea circulatiei sangelui, eliminarea migrenelor, a durerilor cervicale sau articulare.

La o sedinta de masaj tui na, cel care intra in salon este asezat pe o masa de masaj sau pe un scaun, apoi terapeutul incepe sa execute miscari energice, direct pe piele, cu ajutorul degetelor si a altor parti ale corpului precum palma, cotul, antepratul, genunchiul sau chiar cu talpile. In felul acesta se executa un anumit nivel de presiune in anumite puncte ale corpului, timp de aproximativ 20 de secunde. De regula, o sedinta de masaj tui na dureaza o jumatate de ora si de multe ori nu este chiar confortabila pentru ca daca e privita ca terapie se actioneaza pe zonele dureroase cu scopul de a indeparta acele dureri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *