Tendinţe modă în această iarnă

Marii designeri de modă au ales pentru această iarnă texturi grafice de alb-negru care se întâlnesc cu cu elemente punk, tribale sau folclorice, stil militar sau o întoarcere în anii 80. Acestea vin ca o continuare firească a anilor 70 din vara care a trecut.

Valentino crează iluzii optice folosind albul şi negrul. În desene geometrice: tabla de şah, romburi, linii, zebra sau mai libertinele pete Rorscharch, colecţia pentru această iarnă se plasează perfect într-un mediu urban, plin de zăpadă. Croielile au linii continue, superflue, care integrează perfect în ţinută linia corpului şi care crează un efect de întreg al hainelor.

Nina Ricci vine cu tendinţe modă inspirate din uniformele navale. Jacheta de marinar la două rânduri de nasturi este piesa de rezistenţă a acestei ierni şi în colecţiile Chloé şi Michael Kors. Acestea sunt combinate cu pantaloni sau cu rochii de dantelă şi cu bluze office în seturi pret-a-porter numai bune pentru ţinute office. Chloé întăreşte look-ul militar transformând jacheta reefer într-un palton lung până la glezne.  Şi Gucci iese în faţă cu tendinţe modă militare. Jachete cu epoleţi, pantaloni cu vipuşcă,  nasturi din alamă şi cizme înalte constituie elementele cu  care celebra casă de modă va lua cu asalt această iarnă.

Dsquared² continuă linia tribală începută în vara care a trecut cu influenţe tribale luate din îmbrăcămintea tribală a eschimoşilor. Patternurile geometrice colorate, glugile mari şi inserţiile de blană completează o colecţie pregătită pentru frigul care ne aşteaptă.

Ralph Lauren, Valentino şi Chloé aduc rochii de seară din catifea care urmăresc linia corpului şi crează siluete de invidiat în look-uri ce amintesc de Paris şi de seratele romantice ale acestuia. Culoarea dominantă este negrul, acesta contrastând cu părţile dezvelite ale corpului, pentru un plus de senzualitate.

Colecţia Dior este libertină, întunecoasă şi aminteşte de filmele noir. În aceleaşi tendinţe modă se încadrează şi Loewe şi Maison Margiela, care folosesc foarte mult vinil şi culori puternice pentru a crea o modă a suburbiilor promiscue din anii 70.

Ralph Lauren îmblânzeşte iarna cu blană şi piele întoarsă în linii calme şi culori calde. Paltoanele şi cojoacele sunt combinate cu pulovere largi, mocasini şi curele din piele naturală care dau un aspect foarte plăcut şi primitor. Tot la blană integrală apelează și Louis Vuitton, însă această colecție arată ca fiind numai bună pentru garderoba Albei ca Zăpada. Designerii au apelat excesiv la culoarea albă și au reușit să creeze o imagine imaculată a femeii care se apără de zăpadă.

Prada și Dolce & Gabbana mizează pe culori vii, copilărești: bleu-azur, roz-bombon și verde pal, de cele mai multe ori pastelate, care te vor plasa în mijlocul verii, deși situația de afară nu este chiar așa roz.

La polul opus, Saint Laurent revine la tendințe modă punk-rock a anilor 70. Cheia succesului acestei colecții o reprezintă pielea folosită în mod excesiv, fustele mini, blugii tociți, dresurile sfâșiate și accesorizarea cu ținte. Ținutele sunt, însă, „calmate” de încălțăminte fină. Pantofi pumps sau ghete cu trăsături fine, cizme elegante, pun la punct o ținută care strigă „sex, drugs & rock’n’roll”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *