magazinele online

Comerțul electronic s-a dezvoltat foarte mult în România. Mai nou o parte din magazine au implementat sistemul de plată cu card. Populația a prins gustul cumpărăturilor online. Dacă la început erau doar pe IT, acum sunt de la IT&C până la anvelope și piese auto.

De ce am pus acest titlu? Păi azi în timp ce lucram cu zor și spor….am primit un link de la un coleg. Curios din fire am intrat. Acolo era un articol în care se anunță că eMAG (cel mai mare magazin online din România) ar fii pierdut câteva mii de euro datoria unei greșeli de afișaj la un preț. Era vorba de un stick care a fost afișat cu prețul de 15.20, în mod normal acesta costă 118.52. vizitatorii site-ului când au văzut cât de ieftin era acest produs, au făcut comandă în cantități mari și au anunțat toți vecinii, prietenii. Pentru ei era super ofertă. Problema a apărut atunci când reprezentanții eMAG au anunțat că nu vor onora aceste comenzi la prețul respectiv. Doritorii erau nevoiți ori să plătească prețul real ori să renunțe la comandă. De aici și scandalul. Mulți care și-au comandat online nu au fost deacord cu poziția eMAG față de această problemă, ei dorind produsul la prețul afișat pe site. O parte amenințând că vor face sesizare la OPC. Mai multe detalii

Cine are dreptate în acest caz? Condamnați eMAG-ul pentru că nu dorește să onoreze aceste comenzi la prețul greșit? Oamenii sunt vânători de gafe pentru a profita de ele? Ce se întâmplă cu acele comenzi online plătite cu cardul?

O părere personală. În primul rând suntem oameni. Eu sunt de părere că nu avem dece să condamnăm magazinele online care nu-și onorează comenzile care au fost la un preț greșit. Cine și-ar dori să vândă în pierdere? Nimeni. Cazuri s-au mai întâmplat. Unele s-au finalizat bine, altele mai puțin bine. Tind să cred că dacă la eMAG nu se înregistrau așa de multe comenzi pe acest produs, poate se onorau la prețul greșit. Dar fiind un număr impresionant….a preferat să refuze onorarea comenzilor la prețul greșit.

Un caz care s-a soluționat bine, s-a întâmplat undeva la sfârșitul anului trecut. Un coleg de serviciu a găsit la un magazin online o sursă la prețul de 30 RON. În mod normal această sursă costă cam 150 RON. Spre norocul lui și uimirea noastră, comanda a fost onorată la prețul greșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *