capsule de cafea

Toti ne dorim sa putem savura cea mai buna cafea sau cele mai delicioase cappucino de multe ori intr-un timp scurt in ceea ce priveste prepararea. Pentru a raspunde la aceasta nevoie au aparut si capsulele de cafea. Acestea sunt doze din plastic sau din alte materiale ce contin cafea macinata, dozate perfect pentru o cafea savuroasa si cu o aroma de zile mari. Deci, principalul avantaj al folosirii acestora este dat de reducerea timpului si simplificarea procesului de preparare, deci mai putin timp pentru manopera si mai mult pentru a va bucura de aroma deosebita.

Capsulele de cafea sunt din ce in ce mai folosite si se pot gasi intr-o varietate mare atat in ceea ce priveste producatorii cat si gramajul din fiecare. Important este sa stiti ca fiecare producator de capsule are un aparat propriu ce poate folosi doar tipul de capsule fabricat de acesta. Deci , atunci cand va veti achizitiona un expresor de la o anumita firma, trebuie sa folositi capsule produse tot de acea firma intrucat nu se potrivesc de la un aparat la altul.

In ceea ce priveste savoarea unei cafele obtinute din capsule, aceasta este incontestabila. In fiecare capsula veti gasi boabe de cafea prajita care nu a luat contact cu aerul pentru a se oxida si a-si schimba calitatile. De aceea toti cei care sunt consumatori moderati de cafea le va fi mult mai usor sa obtina un espresso perfect prin folosirea capsulelor de cafea, deci a boabelor prajite, macinate si dozate perfect pentru o cafea tare si aromata.Avantajele folosirii sunt si ele numeroase. Pe langa faptul ca reduc procesul de preparare a unei cesti de cafea, sunt dozate astfel incat sa obtineti cafeaua potrivita.

Nu aveti decat sa puneti capsula in aparat si sa apasati pe un buton pentru a obtine ceasca de cafea in cateva secunde. Un alt avantaj este dat de marimea mica a espressoarelor ce folosesc aceste capsule. Nu veti mai ocupa jumatate din birou pentru un aparat de cafea, aceste espressoare ce folosesc capsule de cafea au dimensiuni reduse si sunt potrivite pentru un spatiu limitat dintr-o bucatarie micuta sau pentru un birou. Costurile reduse de intretinere ala aparatului sunt un alt avantaj, va trebui doar sa il verificati o data pe an pentru decalcifiere.

Printre dezavantaje enumeram faptul ca nu poti folosi capsulele decat la un tip de aparat, dar si faptul ca aceste capsule pot fi mai scumpe daca nu achizitionati mai multe odata. Asadar, daca va doriti savoarea unei cafele intr-un timp scurt de preparare, dar cu aceeasi aroma unica a boabelor proaspat prajite si macinate, atunci capsulele de cafea sunt ceea ce cautati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *