Biletul de avion electronic mai este denumit si e-ticket. In acest document sunt notate date despre zborul la care urmeaza sa se imbarce pasagerul respectiv, datele cu privire la calatorie si pretul biletului. Atunci cand doriti sa rezervati un bilet prin intermediul internetului, dupa ce il veti plati, veti primi pe casuta de corespondenta electronica o copie a rezervarii si ce numar are biletul de avion.

Dupa ce l-ati primit, va trebui sa il printati si sa il luati cu dumneavoastra atunci cand mergeti sa va imbarcati. Motivul pentru care aveti nevoie de aceasta copie a documentului prin care s-a facut rezervarea este ca personalul care executa controlul trebuie sa aiba certitudinea ca persoana pe numele careia a fost elimerat biletul de avion este si cea care intentioneaza sa se imbarce. In plus, se va verifica si corectitudinea datelor de pe tichet, astfel incat sa fie aceleasi cu cele din documentul de indentificare pe care il prezinta pasagerul.

Aveti in vedere faptul ca atunci cand sunteti la check-in este foarte probabil sa fiti intrebat care este codul pe care il are rezervarea , dar si numarul de pe biletul electronic de avion. Aceste informatii va sunt transmise pe email si de aceea este important sa le stiti sau sa le notati.
Biletele electronice sunt foarte apreciate de catre pasageri pentru ca se pot cumpara foarte usor, nu mai este nevoie sa mearga pana la aeroport sau pana la agentiile de turism, pot gasi care sunt cele mai avantajoase curse si pot plati foarte usor cu cardul. Cu alte cuvinte, toate operatiunile necesare rezervarii unui bilet de avion, sunt la un click distanta, ceea ce ii bucura foarte mult mai ales pe cei care sunt foarte ocupati sau care stau la o distanta considerabila de aeroport sau de agentia de turism. Din acest motiv de la data de 1 iunie 2008, companiile care fac parte din IATA, adica International Air Transport Association au inceput sa emita bilete de avion low cost electronice.


Totul este atat de simplu si la indemana tuturor, incat puteti invata foarte repede cum sa va faceti o rezervare, chiar daca nu sunteti expert in domeniul informatic si chiar daca stiti sa folositi calculatorul doar pentru a intra pe retele de socializare sau pentru a cauta informatii.
In plus, preturile la biletele electronice sunt extrem de avantajoase, aproape egale cu cele cumparate din aeroport, diferenta fiind foarte mica. 


Atunci cand va cumparati un bilet de avion electronic este exact la fel ca atunci cand faceti cumparaturi online, adica va bucurati de confortul casei dumneavoastra, nu mai cheltuiti bani pe benzina pana la aeroport si puteti cauta foarte usor variantele cele mai ieftine si care va convin cel mai mult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *