cladiri lasate in paragina

Un caz din orasul in care locuiesc mi-a starnit o anumite indignare asupra autoritatilor care urmaresc doar interesul personal si uita de interesele cetatenilor, dar si de prestigiul pe care anumite cladiri il aveau cu ceva ani in urma. Palatul Copiilor a fost lasat in paragina in orasul in care eu locuiesc, chiar daca acesta este situat in centrul orasului si da o imagine urata, autoritatile au considerat ca nu mai avem nevoie de el, chiar daca sunt sute de copii care au talent si vor sa si-l exploateze, acest lucru fiind facut numai de aceasta institutie in trecut.

Cei care ajung la putere ar trebui sa se gandeasca ca pe timpul raposatului tara noastra era una de succes, una care producea foarte multe material nu doar pentru interesul tarii, ci si pentru a exploata, iar lucrurile facute de romani erau apreciata in toata lumea. Nu trebuie sa lasam toate cladirile ca o adunatura de fier vechi, si la fel ca material spus de mine, trebuie sa le reciclam, sa le modernizam si sa le folosim in continuare pentru ca avem nevoie de ele.

Vreau sa fac o campanie de acest gen in viitorul apropiat, sa scriu despre fiecare cladire si ce era ea defapt, ce se facea, cati oameni aveau un loc de munca acolo si ce castiguri avea tara noastra, macar pe interes local, de pe urma respectivei constructii.

Inteleg sa renunti la o cladire, dar recicleaza ce este inca in starea de a fi reciclat, darama si fa altceva in loc daca respectiva cladire ofera anumitor oameni un viitor, un loc de munca de pe urma caruia isi castigau banii cu care-si cresteau copiii.

Oare cat fier vechi este in cladirile lasate in paragina? Macar cu acest material sa facem ceva, poate fi reciclat, avem nevoie de el in orice facem.

Romania trebuie sa invete sa se aprecieze mai mult, sa nu mai importe atat de multe lucruri pe care putem si noi sa le facem, sa incercam sa dam noi altora produse, nu sa importam, putere avem, forta de munca la fel, ne trebuie doar niste lideri buni cu gandire aerisita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *