Fifa Manager

Fifa Manager este unul dintre cele mai interesante jocuri care pun in valoare fotbalul. Cel mai palpitant din gama Fifa Manager, mi s-a parut 2005-ul, deoarece desi este mai vechi, are foarte multe optiuni care te aduc cat mai aproape de viata reala si pe care niciun alt Manager nu il are.

Scopul acestui joc este de a deveni cel mai bun dintre manageri si de a-ti face echipa sa castige tot, si sa le domine pe restul. De curand am auzit ca multi antrenori din viata reala folosesc acest tip de joc pentru a-si dezvolta abilitatile de administratori de club,respectiv antrenori.

Un lucru captivant in acest joc este evolutia jucatorilor, dezvoltarea echipei, alegerea tacticilor potrivite si nu in ultimul rand satisfactia castigarii trofeele, aparand ca urmare a culegerii roadelor. Acum analizam pe rand cele enumerate mai sus, si incepem cu evolutia jucatorilor. Pentru a castiga bani si a fi un bun manager, trebuie sa cauti jucatori de perspectiva, jucatori tineri, dar cu un talent dezvoltat care sa compromita o evolutie superba pe viitor, care mai apoi va duce la vanzarea acestora si castigarea a cat mai multi bani dupa urma acestor tinere talente.

Dezvoltarea echipei se face acumuland un numar cat mai mare de jucatori care sa detina o valoare individuala cat mai mare si cu trecerea timpului sa se ajunga si la o valoare colectiva cat mai ridicata si la o omogenitate a lotului. Alegerea tacticii se face in functie de jucatorii avuti la dispozitie, de cat de ofensiv sau defensiv vrei sa joci si nu in ultimul rand, in functie de gradul de intensitate si de importanta al unor meciuri, gen derby-uri.

Eu de exemplu prefer tacticile moderate, dar care in plecarea pe un contra-actac fac ravagi si in care orice greseala a adversarului este bine speculata de catre echipa mea. Intr-adevar, satisfactia suprema apare la castigarea trofeelor ,acestea avand o continuitate, apare si dovada ca tu ai devenit deja un manager bun si ai acaparat deja o influenta asupra fotbalului mondial, incercand sa-l stapanesti, de obicei prin castigarea UEFA Champions League.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *