Un weekend de odihna in Paltinis

Statiunea Paltinis este situata la la 32 km de Sibiu si este legata de oras printr-o sosea moderna care strabate un peisaj de vis. Fie ca alegi sa vi in statiune iarna, toamna, primavara sau vara, peisajele de aici iti vor ramane mult timp in minte si cu siguranta vei dorii sa revii.

Daca ai vreun weekend liber, acum ca tot s-a incalzit afara, te invitam sa vizitezi Paltinisul. Ai nevoie de poze noi pentru facebook?! Aici cu siguranta iti vei face rost de un intreg album). Cu familia, persoana iubita sau cu gasca de prietenii, statiunea Paltinis poate fi locul ideal pentru un weekend perfect departe de aglomeratia si poluarea oraselor.

In privinta unitatilor turistice, in statiune veti gasii destule vile sau pensiuni particulare gata sa va primeasca ca pe niste oaspeti de seama. Tarifele de cazare Paltinis sunt destul de avantajoase, acestea fiind mai ridicate doar in perioada iernii datorita cererii mari. Datorita vechimii lor de peste un secol, trei dintre cele peste 40 de vile ridicate in timp, in statiune, au fost declarate monumente istorice: Casa Turistilor, Casa Medicilor si Sala Monaco.

Factorul terapeutic principal il reprezinta climatul alpin cu aer puternic ozonizat, bogat in aerosoli si radiatii ultraviolete. Calitatea aerului pur din aceasta statiune o recomanda din plin in tratarea asteniilor, a surmenajului fizic si intelectual, a anemiilor, a sechelelor pulmonare, precum si a deficientelor de crestere la copii.

Un important obiectiv turistic in Paltinis il reprezinta Schitul (o biserica din lemn cu hramul “Schimbarea la fata”, sfintita in 1927) si nu doar pentru ca adaposteste mormantul cunoscutului filosof Constantin Noica (a carui Casa Memoriala se afla tot la Paltinis). Filosoful este cel care a petrecut aici ultimii sai ani din viata, timp in care a infiintat Scoala de la Paltinis. Schitul a devenit un veritabil loc de pelerinaj incepand cu 2006, atunci cand mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza a donat acestuia o bucatica din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos. Ea fusese adusa in anul 2004 in Romania de preoti olandezi, dupa ce timp de 1.000 de ani a fost pastrata la Catedrala Sfantului Gertrudis din Amsterdam, adusa fiind acolo de pelerini.

Daca v-am convins sa vizitati statiunea intrati pe site-urile de specialitate si rezervati-va locul de cazare in statiunea Paltinis! Vacanta frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *