BlackBerry

Cu ocazia unei conferințe organizate la Londra, zilele trecute, BlackBerry a anunțat că va scoate pe piață, în viitorul apropiat, două noi telefoane. Este vorba despre un smartphone premium – BlackBerry Z10 și un telefon din clasa business – BlackBerry Q10.

BlackBerry Z10 se anunță a fi un telefon extrem de interesant. Acest smartphone va avea un display de 4,2 inci și o rezoluție mai mult decât impresionantă, de 1280 x 768 pixeli. Densitatea pixelilor va fi de 356 dpi, mai mare decât la iPhone 5. La partea hardware, telefonul va dispune de un procesor Snapdragon S4 Plus Dual-Core de 1,5 GHz. Memoria RAM e de 2 GB, așa că multitasking-ul va oferi o experiență inedită. Spațiul de stocare e de 16 și respectiv 32 GB, în funcție de modelul ales. Totuși, cei pretențioși au posibilitatea atașării și unui card microSD. Interesant este că telefonul vine echipat cu o cameră excelentă, de 8MP ce permite efectuarea de înregistrări video Full HD, la o rezoluție de 1080p.

De asemenea, tot zilele trecute, la pachet cu Z10 a fost anunțat și Q10 – un nou smartphone din clasa business. Acesta va avea un display de 3,1 inci și o rezoluție de 720 x 720 pixeli, densitatea pixelilor urmând să fie de 330 dpi. BlackBerry va dispune și de o tastatură fizică, full qwerty, ce se va dovedi foarte utilă în redactarea mesajelor sau mail-urilor. La fel ca și Z10, Q10 va avea un procesor Dual Core de 1,5 GHz și o memorie RAM de 2 GB.

Ambele telefoane mobile vor opera pe sistemul de operare BlackBerry 10. Se pare în acest sens că cei de la RIM se încăpățânează să folosească propriul sistem de operare, așa cum a procedat și Nokia cu Symbian. Totuși, având în vedere că finlandezii au intrat aproape în faliment cu Symbian, rămâne de văzut dacă BlackBerry va putea rezista cu aceste noi smartphone-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *