laptop second hand

In cazul  in care doriti sa va cumparati  un laptop, dar nu dispuneti de bugetul necesar pentru a va lua  unul nou, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece si laptop-urile second hand sunt o solutie destul de avantajoasa.  In general laptop-urile second hand sunt aparate care au fost folosite o anumita perioada, si pot fi reparate, scoase din uz sau imbunatatite. Legat de imbunatatirile aduse unui laptop second hand, este bine de stiut ca in cazul in care sunt inlocuite componentele de baza, un astfel de aparat va deveni un concurent de nadejde al modelelor noi, insa cu bani considerabil mai putini.

Este evident ca daca veti merge  intr-un magazin specializat in  astfel de vanzari, veti avea posibilitatea sa va alegeti dintr-o groaza de modele de laptop-uri second hand, insa majoritatea sunt variante destul de vechi, care  functioneaza perfect, insa au pretul mic, deoarece aceste modele au performante reduse.

Desigur, exista si vice versa, adica  anumite modele de laptop-uri foarte noi, vandute la preturi destul de mici, insa in acest caz trebuie sa fiti putin atenti si sa nu va grabiti cu o astfel de achizitie. In acest caz, este necesara o analiza foarte atenta a aparatelor, deoarece altfel, nu este justificata reducerea sau pretul mic. In foarte multe cazuri, acest gen de laptop-uri au avut parte de defectiuni destul de importante, care i-au determinat pe utilizatori sa le inlocuiasca cu modele mai noi si mult mai performante. Cea mai mare parte a acestui gen de laptop-uri second hand, sunt aparate care au fost folosite de persoane din alte tari, iar in momentul in care s-au  defectat, ele au fost inlocuite.

Datorita nivelulul mai ridicat de trai, din alte tari, ceteatenii acestora nu prea apeleaza la centrele de service pentru a repara laptop-urile care s-au defectat din diverse motive, si prefera sa le inlocuiasca cu altele noi. Vechile aparate ajung in centre de colectare a pieselor electronice, iar de multe ori, de aici sunt vandute catre diverse persoane care sunt in masura sa le reapare.

Deci, cu alte cuvinte, chiar daca la prima o prima vedere vi se va parea ca ati pus mana pe un chilipir, in realitate lucrurile nu stau chiar asa, deoarece aceste laptop-uri sau fost reparate cu fel si fel de piese inlocuitoare, ceea ce nu le garanteaza o functionare optima.

In general, in cazul in care doriti sa va cumparati un laptop second hand,  indiferent de provenienta si vanzatorul lui, este indicat sa solicitati toate informatiile legate de acesta, pentru a fi sigur ca dati banii pe un aparat bun, in care toate componentele sunt functionale si de origine.

Un ultim aspect pe care trebuie sa il verificati, este reprezentat de starea baterie si a sursei, deoarece datorita folosirii necorespunzatoare, aceste componente sunt de cele mai multe ori cu probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *