De ce sa schimbam ecranul la un laptop

Foarte multe persoane care folosesc laptop-uri, se decid sa le arunce sau sa le duca la centrele de colectare, in momentul in care observa ca acestea nu mai functioneaza. Este suficient ca ecranul sa nu mai afiseze nimic, si decizia este luata. Cu toate ca sunt destule situatii cand acestia se inseala, in momentul in care se observa ca ecranul nu se mai aprinde, sunt tentati sa creada ca laptop-ul prezinta o defctiune majora si costisitoare, mai ales in cazul in care acest aparat este unul de ultima generatie. Cu siguranta, astfel de persoane nu procedeaza corect, deoarece renuntarea la un laptop trebuie facuta in urma unei diagnosticari realizate intr-un centru service de catre un personal specializat si numai dupa stabilirea costurilor unei astfel de reparatii laptop bucuresti.

Chiar daca la modelele mai noi, inlocuirea eranului este o reparatie destul de costisitoare, putem afirma, din surse sigure ca gaura din buget este incomparabila cu cea provocata de renuntarea la un aparat cu o asemenea defectiune. Daca mai punem la socoteala si faptul ca veti achizitiona un alt laptop nou, dezastrul este de proportii.

Pentru cei care sunt mai indemanatici si detin si cateva cunostinte in domeniul electronicii, inlocuirea ecranului de pe un laptop poate fi realizata chiar la domiciliu. Nu aveti nevoie decat de putina rabdare si timp, deoarece operatiunea este destul de migaloasa, insa efortul va merita deoarece costurile vor fi mult mai mici decat in cazul in care inlocuirea va fi realizata intr-un service specializat, si cu atat mai mult in cazul unei noi achizitii.

Pentru a intra in posesia unui alt ecran, aveti la indemana atat varianta second hand cat si pe cea a comandarii unuia nou de pe site-urile specializate. Atentie insa, ca in ambele cazuri, trebuie sa aveti in vedere toate caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca ecranul, cel mai indicat fiind sa alegeti un model in functie de datele care sunt inscrise pe cel defect. O nerespectare a acestor caracteristici va atrage dupa sine o munca degeaba, pentru inlocuirea ecranului, sau in cazuri mai grave poate cauza alte defectiuni, de cele mai multe ori, iremediabile. In cazul in care va hotarati si sunteti in masura sa efectuati chiar dumneavoastra operatiunea de inlocuire, la domiciliu, creati-va mai intai conditiile necesare.

Eliberati complet o masa, pentru a avea suficient spatiu la dispozitie, dupa care asezati pe o margine toate sculele de care aveti nevoie. In acest moment, incepeti operatiunea, asezand frumos pe masa, toate  componenetele laptop-ului pe care le desfaceti.

Tineti cont de faptul ca masa pe care lucrati nu trebuie sa fie uda, deoarece lichidele pot deteriora componetele electronice ale aparatului. Pentru inlocuirea ecranului unui laptop, va sunt necesare cateva surubelnite cu cap in cruce si de dimensiuni diferite. Folositi niste surubelnite corespunzatoare, deoarece in caz contrar, aveti mari sanse sa stricati capetele suruburilor, si sa nu le mai puteti infileta la loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *