transpaletii electrici

Poate ca te gandesti sa achizitionezi un transpalet electric, insa nu te pricepi la acesta. El este o solutie des folosita de catre firme pe distante scurte, pentru a muta dintr-o parte in alta diferite produse, in special produsele paletizate.

Transpaletul electric va usura munca angajatilor si va fi folosit in diverse domenii de activitate: ateliere de productie, distributie, depozitare logistice, supermarket-uri sau in orice alte activitati ce necesita manevrarea produselor paletizate.

Vom incerca sa-ti oferim in urmatoarele randuri mai multe sfaturi utile in momentul in care va decideti ca aveti nevoie de astfel de mecanisme pentru a va eficientiza munca pentru manipularea produselor.

Cum alegi transpaletul electric potrivit nevoilor tale

Transpaletul electric este o unealta indispensabila pentru ca o activitate sa se desfasoare conform cerintelor, intr-un timp relativ scurt. Insa, va trebui sa fii atent la urmatoarele aspecte de mai jos:

  • Daca vei folosi transpaletul la interior sau la exterior. Diferenta este ca la interior vei avea nevoie de unul ce este foarte usor manevrabil, cu o raza mica de intoarcere si de dimenisuni de gabarit compacte, astfel incat sa poata fi utilizat usor printre rafturi si sa nu puna un pericol nici un angajat;
  • Trebuie sa fii foarte atent si la greutatea produselor pe care le vei transporta cu acesta. Orienteaza-te dupa o sarcina maxima a transpaletului. Pe piata vei gasi o multime de varietati ce au sarcina cuprinsa intre 500 de  kg si 3000 de kg sau chiar peste. Cei ce se pricep iti vor recomanda sa iti alegi un transpalet cu o sarcina mult mai mare decat greutatea maxima a produselor ce lei vei transporta cu acesta;
  • Dimensiunile furcilor sunt si ele foarte importante. Trebuie sa iei in considerare dimensiunile paletilor pe care ii vei folosi. Cei mai des paleti folositi sunt europaletii, acestia avand dimensiunile de aproximativ 1200 x 800 mm, ceea ce inseamna ca dimensiunile furcilor trebuie sa fie in jur de 1150 x 525 mm, fiind cele mai des intalnite.
  • Inaltimea furcilor este si ea un element dupa care trebuie sa te ghidezi. Este de preferat ca inaltimea lor coborate sa fie cat mai mica posibila pentru a putea intra in cele mai mici spatii. Nu uita nici de inaltimea de ridicare;
  • Tipurile de roti pe care ar trebui sa le aiba utilajul tau, deoarece fiecare transpalet are doua tipuri de roti, cele ce sunt mai mici, sub furci si una mare, ce se afla sub bara de tractiune. Rotile mai mici te vor ajuta sa glisezi cu usurinta transpaletul, in timp ce roata mare va avea rol de ghidare.

Cum functioneaza acesti transpaleti?

In general, un transpalet electric se va deplasa cu ajutorul unui motor electric de tractiune, ce este actionat de pe maner. Furca sa se va ridica cu ajutorul unei pompe hidraulice, ce este la randul ei actionata de catre motorul electric. Astfel de transpaleti vor usura considerabil munca angajatiilor si vor imbunatati eficienta lucrului. Cu acesta, nu va fi necesar nici un fel de efort fizic din partea persoanei ce il opereaza. Poate acoperi aplicatii de manipulare foarte dificile si distante mai mari decat un transpalet manual.

Sunt cateva aspecte ce trebuie respectate daca vrei sa eviti accidentarea:

  • Nu cobori brusc furcile;
  • Evita sa depozitezi pe perioade indelungate de timp marfa pe transpalet;
  • Nu supraincarca transpaletul;
  • Nu transportati persoane cu acesta sau chiar pe voi insiva si asa mai departe.
  • Transpaletul este strict destinate pentru utilizare pe suprafetele drepte si dure.

Acestea sunt doar cateva sfaturi care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a transpaletilor folositi. Atat timp cat aceste tehnologii sunt folosite corespunzator, cu o mentenanta periodica, transpaletii vor putea da randamentul dorit pentru o perioada lunga.

Avantajele transpaletului electric

Printre avantajele acestuia se numara ergonomia sa, deoarece riscurile de ranire sau accidentare sunt diminuate considerabil, iar toti operatorii si colegii acestora vor fi in siguranta. Vei putea gasi o gama larga de produse de unde sa alegi in conformitate cu nevoile tale, iar productivitatea angajatiilor va creste, deoarece nu va mai necesita niciun efort fizic in plus depus de catre angajat.

Companiile care trebuie sa manipuleze marfa sunt intotdeauna dornice sa eficientizeze acest proces. Cu cat produsele care trebuie depozitate pe rafturi sunt mai grele sau mai voluminoase, cu atat munca devine mai grea pentru angajat. Pe langa dificultatea acestui proces, folosind transpalati electrici puteti economisi si o multime de timp care poate fi investit in alte directii, mult mai productive pentru afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *