bicicleta pliabila

Bicicletele pliabile sunt una dintre cele mai versatile moduri de transport. Fie ca ai un apartament mic sau faci naveta si trebuie sa iei trenul sau diferite autobuze, bicicletele pliabile iti sar in ajutor. Ele te ajuta sa te bucuri de intreaga bucurie pe care o ofera o bicicleta normala, intr-un pachet destul de mic. Lucru ce le fac sa fie un adevarat salvator de timp, munca si efort in plus.

De ce o bicicleta pliabila?

Raspunsul este simplu si evident. Este pliabila, iar acest aspect reprezinta cel mai mare avantaj al acestor modele de biciclete. Pe scurt face tot ce poate face o bicicleta normala dar are marele avantaj de a se putea plia. Fapt ce o face sa fie tot mai practica si utila, mai ales in zona urbana.

Daca pana in acest moment ati refuzat sa va achizitionati o bicicleta pentru nu dispuneti de suficient spatiu de depozitare, acum bicicletele pliabile se adreseaza si acestor persoane. Ele sunt usor de pliat, ocupa foarte putin spatiu si sunt utile in unele dintre cele mai nedorite situatii pe care le puteti intalni atunci cand mergeti sa va plimbati cu bicicleta.

Indiferent de motivul pentru care faceti o astfel de achizitie, o bicicleta pliabila isi va demonstra eficienta inca de la prima utilizare.

In ce situatii te ajuta bicicleta pliabila

Sigur si tu ai trecut prin acel moment in care tocmai ti-ai cumparat o bicicleta dar e prea mare pentru a incape in masina. Sau poate iti aduci aminte de scarile alea multe pana la etajul 6, care a trebuit sa le urci cu bicicleta in brate pentru ca nu incape bicicleta in lift . Iar camera, balconul sau garajul unde iti tii bicicleta ta normala, sigur s-ar bucura de mai mult spatiu. Sigur si tu ai trecut macar o data prin astfel de momente si nu esti singurul. Iar in acel moment cu siguranta te-ai gandit “ Ce bine ar fi fost daca se putea plia”.

Desi poate parea un detaliu mic faptul ca bicicleta ta se poate plia, te poate scapa de multe potentiale probleme nedorite. Poate incapea usor in portbagajul masinii, fata de o bicicleta normala si sigur mai ai loc si de doua, trei bagaje. Seara cand vii obosit de la lucru sau poate de la o seara cu prietenii, nu te vei mai avea parte de cosmarul scarilor si vei putea lua liftul linistit. Iar spatiul salvat de ea in casa iti permite insfarsit sa iti testezi calitatile de designer de interior.

Cine se poate bucura de aceste biciclete?

Raspunsul este cam oricine isi doreste. Daca pana acum am dat exemple mai “normale” de momente in care o bicicleta pliabila te ajuta, acum e timpul sa fim putin mai nisati. Spre exemplu navetistii, atat cei din mediul urban cat si cei din mediul rural. Daca stai in oras te poti bucura de o cale mai rapida pana la locul de munca fara a pierde zeci de minute in trafic. Iar daca cumva incepe o ploaie brusca iti poti plia in doar cateva miscari simple bicicleta si te poti urca in primul autobuz de unde iti poti continua ziua linistit.

Daca faci parte din persoanele ce doresc un trai mai linistit, la tara, desi job-ul tau este la cativa kilometri de casa, ma bucur sa te anunt ca nu esti mai neprivilegiat. Acum poti sufla usurat stiind ca sunt si modele de bicicleta pliabila tip cursiera, ideala pentru drumurile mai lugi. Brusc autostopul sau autobuzul ala ce vine din ora-n ora nu mai par variante atat de bune nu?

O alta categorie mai “nisata” de oameni ce se pot bucura de bicicletele pliabile sunt chiar pasionatii de drumetii. Pun pariu ca macar o data te-ai gandit la o plimbare cu bicicleta prin natura, alaturi de prieteni sau familie, departe de agitatia orasului. Insa, de fiecare data cand a venit acest gand drumul mult prea lung de facut pe bicicleta, sau munca si costurile de a monta suporti pentru bicicleta cat si bicicleta pe masina faceau totul mult prea dificil. Ei bine si de data asta o bicicleta pliabila poate fii solutia ta. O pliezi, o pui in portbagajul masini, ajungi la locul mult dorit, o asamblezi rapid, iar cu restul energiei ramase te poti bucura de greutatea cu care urci drumul ala forestier la care ai tot visat.

Prin urmare fie ca te folosesti de bicicleta in scop profesional sau recreativ, alegerea unui camarad pliabil pe doua roti, te poate scapa de multe potentiale probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *